22 decembrie 2006

Dramaturgi +14-18 la DESANT






In perioada 12 martie - 8 aprilie 2006, Teatrul DESANT a gazduit workshop-ul de dramaturgie intitulat "Dramaturgi +14-18"
- tema workshop-ului - "Sex si identitate sexuala"
- participantii - 15 adolescenti, elevi in liceele din Bucuresti, selectati prin concurs de catre regizorul Bogdan Georgescu
- coordonatorii workshop-ului - regizorul Bogdan Georgescu si actrita Alina Grigore.


DRAMATURGI +14-18

subiect: sex si identitate sexuala


Atelierul de dramaturgie pentru adolescenti care se desfasoara in perioada 12 martie - 8 aprilie la Teatrul DESANT are ca scop descoperirea de tineri potentiali dramaturgi, care sa scrie pentru un teatru al lor, sa scrie despre despre preocuparile si problemele lor; tinerii sunt incurajati sa-si inventeze un teatru al lor, ale carui spectacole ar vrea sa le vada.

Cel mai important lucru in cadrul acestui atelier este posibilitatea oferita dramaturgilor de a pune in scena propriile texte, explorand astfel conceptul de AUTOR, scrierea textului de teatru fiind astfel in directa legatura cu spectacolul, miza fiind un scenariu de spectacol si nu un text literar. In cadrul intalnirilor saptamanale, in prima parte a atelierului, participantii vor scrie un text, familiarizandu-se cu instrumentele scrisului dramatic. Subiectul atelierului este “sex si identitate sexuala”.

In cea de-a doua parte a atelierului, autorii impreuna cu echipele de productie vor lucra la crearea spectacolului pe textul dezvoltat in cadrul atelierului de scris. Luand contact cu toate componentele unei productii de teatru, de la text, decor, costume, pana la inclusiv promovarea lui, expunerea lor la toate etapele de lucru va clarifica pentru ei ce implica un text pentru teatru. Spectacolele vor fi prezentate pe 5 mai la Teatrul DESANT in cadrul evenimentului SEXTEENS.

Niciun comentariu: